Categoriën

Bon Jon Pass - 700C x 35

De Bon Jon Pass van René Herse Cycles, voorheen bekend als Compass Cycles, klinkt als een lekker veelzijdige band. Met zijn maat van 700C x 35 mm is hij perfect voor fietsen met wat extra ruimte, precies tussen de Stampede Pass en Barlow Pass in. Deze band lijkt gemaakt te zijn voor een specifieke fietservaring, vooral op redelijk gladde grindwegen met matige hellingen, zoals die op het Olympisch Schiereiland te vinden zijn.

Een opvallend kenmerk lijkt zijn prestaties op het asfalt te zijn. De bredere breedte en lagere druk vertalen zich naar betere bochten en soepeler rijgedrag, vooral op oppervlakken zoals zogenaamde 'chipseal'. De compatibiliteit van de band met tubeless opstellingen voegt toe aan zijn aantrekkingskracht, waardoor fietsers opties hebben om lekke banden te verminderen en over het algemeen de prestaties te verbeteren.

Het is interessant om op te merken dat het merk zich heeft omgedoopt van Compass Cycles naar René Herse Cycles, hoewel het lijkt alsof er nog steeds wat overlap is in terminologie op de website en product branding. Deze consolidatie kan de merkidentiteit in de toekomst stroomlijnen.

Al met al klinkt de Bon Jon Pass als een solide keuze voor fietsers die op zoek zijn naar een band die prestaties op verschillende oppervlakken en terreintypes in evenwicht houdt.
Varianten